Mától hatályos a kormány határozata, miszerint a 2012 év végén elfogadott, a közszférában alkalmazandó nyugdíjpolitikai elveket tartalmazó, rengeteg vitát kiváltó határozaton (1700/2012. (XII. 29.) Korm. határozat) módosítottak a kedd este megjelent Magyar Közlöny szerint (19322 oldal).

Mint ismeretes, a 2012-es kormányhatározat rendelkezett arról, hogy a költségvetési szervekkel közalkalmazotti vagy kormányzati szolgálati jogviszonyban álló személyek jogviszonyát meg kell szüntetni, ha a rájuk irányadó öregségi nyugdíjkorhatárt betöltötték és az öregségi teljes nyugdíjhoz szükséges szolgálati időt megszerezték. Akkor a kötelező nyugdíjazás minden, állami közintézményben dolgozó orvosra is vonatkozott, akik egyedi kérelemre és munkáltatójuk támogatásával dolgozhattak tovább, míg a központi költségvetési szervként működő felsőoktatási intézményekben oktatói, tanári vagy tudományos kutatói munkakörben foglalkoztatott személyek mentességet élveztek

Mától szintén nem vonatkozik a kötelező nyugdíjazás a rehabilitációs orvosszakértői feladatok ellátása érdekében megbízási szerződéssel foglalkoztatott vagy foglalkoztatni kívánt orvosokra sem – derül ki a legfrissebb kormányhatározatból.

Forrás: weborvos.hu