A vártnál kisebb, de az előző havinál nagyobb mértékben nőtt a foglalkoztatás augusztusban az Egyesült Államokban az ADP Research Institute és a Moody's Analytics havi rendszeres felmérése szerint.

Augusztusban az elemzők által várt 201 ezer helyett 190 ezerrel nőtt a magánszektor nem mezőgazdasági ágazataiban a foglalkoztatottak száma az Egyesült Államokban.

A foglalkoztatottak számának júliusi növekedését a kutatóintézetek 185 ezerről 177 ezerre csökkentették. Az előző hónapban, júniusban 231 ezer volt a foglalkoztatottak számának havi növekedése, ami egyúttal az idei legmagasabb növekedés is volt.

A foglalkoztatás növekedésének az üteme a kis- és középvállalatok körében emelkedett, a nagyvállalatoknál viszont csökkent augusztusban.

A 49 főnél kevesebb alkalmazottal rendelkező kisvállalatoknál 85 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma augusztusban, mintegy harmadával többel, mint júliusban. Az 50-499 alkalmazottal rendelkező középvállalatoknál 66 ezerrel nőtt a foglalkoztatás, ami 5 ezerrel haladja meg az előző havit. Az 500-nál több alkalmazottal rendelkező vállalatoknál 40 ezerrel nőtt a foglalkoztatottak száma, kisebb mértékben az előző havi 53 ezres növekedésnél.