A lengyel kikötőváros, Gdansk a „Szolidaritás” szülőhelye. A szakszervezet, amit „NSZZ Solidarnosc”-ként ismerünk. Mindez három évtizeddel ezelőtt történt, de mára a világ nagyot változott, a gdanski kikötőmunkások újra azt kérik, hogy legyünk velük szolidárisak.

Maciek Konopka-t kirúgták a Gdanskban lévő Deepwater Container Terminal (DCT) vállalattól, ahol elkötelezett és aktív szakszervezeti vezető volt.

A cégvezetés legújabb szakszervezet ellenes akciója során megfélemlítést, fenyegetést és elbocsátást is bevetett, amivel újabb  kilenc munkást kényszerített távozásra.

A munkáltató elutasította a kollektív alkut, amely többek között a határozott idejű szerződésekről, keresetekről és a szabadságok kiadásáról szólt volna.

Az NSZZ Solidarnosc és a Közlekedési Dolgozók Nemzetközi Szövetsége (ITF) világméretű kampányt indított a gdanski kikötőmunkások érdekében.

Kérjük, szánj rá egy percet és küldj egy üzenetet Maciek munkahelyének visszaállítása és a szakszervezet rombolás megállítására Gdanskban:  

   Kattints ide, tudj meg többet és küld el az üzenetedet!

Kérjük, terjeszd ezt az üzenetet a barátaid, családod és szakszervezeti társaid körében!

Szolidaritás mindörökké!