Első ránézésre matek-, fizika-, nyelvtanárok hiányoznak sok helyen. A Berzsenyibe a Facebookon kerestek fizikatanárt, de egy nappal az iskolakezdés előtt a Klik is hirdetésben toboroz tanárokat több helyre - írja a vs.hu.

Nem elég, hogy a Berzsenyi Gimnázium igazgatója lemondott, még elég fizikatanára sincs. Az iskola egyik matematika-fizika szakos tanára egy Facebook-csoportban fordult a szülőkhöz pár nappal az iskolakezdés előtt, hogy segítsenek tanárt találni, mert a – poszt szerint – a Klebelsberg Intézményfenntartó (Klik) elrontotta az adminisztrációt, így a korábbi jelöltre mégsem számíthatnak, ráadásul a Klik költözködésre hivatkozva nem is foglalkozik a dologgal.

Megkerestük az iskolát, mi most a helyzet. Kiderült, fél állásra kerestek embert, ezért volt nehéz találni olyat, aki így is elvállalja. A helyzet a jelek szerint megoldódott: a jelölt kedden megy állásinterjúra. Az iskola illetékese finomította a posztot: nem rontotta el a Klik, bár valóban volt késlekedés, de ők is átszervezés alatt voltak.

Nem a Berzsenyi az egyetlen

A Jófogás.hu-n több mint 600 hirdetést adtak fel tanároknak. A szám valamelyest csalóka, hiszen egy hirdetés többször is fent van az oldalon, de torzítja a képet az is, hogy az óvodapedagógus vagy dajka álláshirdetések is előkerülnek. Az sem biztos, hogy ahol sikerült tanárt találni, törölték a hirdetést. Két tannyelvű, alapítványi és egyházi iskolák is toboroznak tanárt, de találtunk szakképzős hirdetést is. Matek-, fizika-, ének- és nyelvszakos tanárokat keresnek főleg.

Az ennél hivatalosabb álláskereső portálon, a Profession.hu-n 515 hirdetést találtunk, köztük a Klik is szerepel. Itt az előbb felsoroltakon kívül találtunk kémia-, rajz-, ének- és testnevelés tanárt kereső hirdetéseket is.

Ugyanott amúgy lehet jelentkezni az ELTE-re tanszékvezetőnek, de az Emberi Erőforrások Minisztériuma is feladott egy hirdetést: rektort keresnek a Nyíregyházi Főiskolára.

 
   Megkerestük a KLIK-et, hogy megkérdezzük a berzsenyis hibáról, illetve arról, hány helyen hiányzik tanár a tanévkezdés előtt. Ha választ kapunk, frissítjük a cikket.
 
Forrás: vs.hu