A körülbelül 80 népszabadságos munkatárs közül körülbelül 10 kollégánkat a magán e-mail címükre kiküldött levélben arról értesítette a cég, a Mediaworks Hungary Zrt., hogy visszavonja a felfüggesztésüket - olvasható a Népszabi Szerkesztőség Facebook oldalon.

Egészen pontosan megszünteti a munkavégzési kötelezettség alól történő felmentésüket. Az érintett kollégáinknak hétfőn be is kell menniük dolgozni a Bécsi úti székházba. Az ígéret szerint belépőt is kapnak és hozzáférhetnek az e-mail fiókjaikhoz is.

A Népszabisok úgy tudják, nem a Népszabadsággal kapcsolatos munkákról van szó, egyéb kiadványok elkészítésében végzett munkájukat kellene folytatniuk, illetve befejezniük. Így ennek a lépésnek semmilyen politikai, közéleti vonatkozása nincs.

Az érintett dolgozók a szerkesztőséggel, a szakszervezettel és az üzemi tanáccsal egyeztetve, a Munka Törvénykönyve által előírt együttműködés jegyében vesznek részt az eseti kiadvány szerkesztésében.

A szerkesztőség változatlanul egységes, közös álláspontja továbbra is az, hogy a Népszabadság megjelentetésének megszüntetésével és a munkatársak foglalkoztatásának felfüggesztésével járó jogsértő helyzetet a munkáltatónak a teljes munkavállalói körre kiterjedően mielőbb rendeznie kell. A visszarendelt dolgozók számára minden szükséges jogi és érdekvédelmi segítséget biztosítanak.

Forrás: Klubrádió