A Népszabadság üzemi tanácsa a TASZ-szal közösen két pert is indít, az egyik keresetet már be is fogadta a bíróság. Az egyik eljárás a felügyelőbizottság (fb) jogellenes működésének kimondását szorgalmazza. Ennek oka, hogy a Népszabadság szerkesztősége delegált egy tagot, Danó Annát a bizottságba, akit azonban rendre nem hívtak meg az fb-ülésekre, arra sem, amelyiken kimondták: felfüggesztik a lapot – írja az mno.hu.

A másik eljárást azért kezdeményezték, mert a szerkesztőség szerint a kiadó Mediaworks megsértette a munka törvénykönyvét azzal, ahogyan felfüggesztette a lap működését, a munkavállalókat pedig előzetes tájékoztatás nélküli kizárta az épületből.

Az újságírók nem az eredeti állapot visszaállítását remélik az eljárástól, de a munkavállalók helyzetén, tárgyalási pozícióikon javítani szeretnének.

A Bécsi úti székházhoz csütörtök délelőtt mintegy 15 népszabadságos újságíró jött el, az épület előterében tartották meg a sajtótájékoztatójukat. A ház belsejébe nem jutottak be, akad olyan is köztük, aki máig nem kapta vissza személyes holmiját. Email-fiókjukhoz sem férnek hozzá az újságírók.

Forrás: mno.hu