„Folyamatosan kalapálnak, fúrnak a megyeháza felújítása miatt. Mit tehetnénk, ha a belső internetes felmérésben azt nyilatkoztuk névvel, kóddal bejelentkezve, hogy nem zavar a helyzet?” - mondta a munkaügyi kirendeltség neve mellőzését kérő kormánytisztviselője a delmagyar.hu-nak.

– Folyamatosan kalapálnak, fúrnak a megyeháza felújítása miatt. Szerencsére az aulából, ahol eddig dolgoztunk, egy hete beköltöztünk egy terembe, de a kormányablak maradt. Rugalmas csapat vagyunk, humorral elütjük az egészet. Mit tehetnénk, ha a belső internetes felmérésben azt nyilatkoztuk névvel, kóddal bejelentkezve, hogy nem zavar a helyzet? – mondta a munkaügyi kirendeltség neve mellőzését kérő kormánytisztviselője.

   A köztisztviselőket képviselő szakszervezet tagjai kérésére többször egyeztetett a körülményekről a kormányhivatallal, és zajmérést is végeztetett. – A szakértő kimutatta, az ügyfélszolgálat minden pontján határérték feletti a zajterhelés. Erről tájékoztattam a kormánymegbízottat, kérve intézkedését, mert a kollégák ilyen zajban nem tudnak dolgozni, illetve károsodhatnak is – mondta Boros Péterné, az MKKSZ elnöke.

   Hozzátette, pozitívan állt hozzá a kormánymegbízott. Ígérte, megkéri a kivitelezőt, hogy a zajos munkát lehetőleg munkaidőn kívül végezzék. Megtudta, hamarosan végeznek a munkával. Kulturált munkahelyük lesz a dolgozóknak. Ha bárkinek problémája van, jelezheti az érdekképviseletnek. Erről az elnök tájékoztatta a dolgozókat, és a szakszervezet honlapján közzétette a zajmérés eredményét. Ott olvasható Juhász Tünde kormánymegbízott válasza is, amiben leírja, megkérdezték a dolgozókat. Többségük azt válaszolta, nem zavarja a zaj, tud koncentrálni a munkájára.

   Tegnap is fúrtak, kalapáltak az épületben. A kormányhivatal azt közölte, amiatt költöztették be a munkaügyi központot felújítás közben a megyeházára, mert a Rákóczi téri épületszárny helyett – ahol a jogi kar és más irodái voltak – az egyetem ingatlancserével a munkaügyi központ Bocskai utcai épületét kérte.

Forrás: delmagyar.hu