A Magyar Szakszervezetek Szövetsége mozgósítja a tagságot a szombati tüntetésre a Népszabadság mellett, amelyen a szövetség vezetői is részt vesznek.

A Magyar Szakszervezetek Szövetsége kiáll a Népszabadság megszüntetése ellen tüntetők mellett  és felhívásban toboroz a tüntetésre:

Kedves Kolléga!

Szíves tájékoztatásul küldöm a mintegy 150 ezer tagot képviselő Magyar Szakszervezeti Szövetség (MASZSZ) szolidaritási közleményét a Népszabadságnál történtekkel kapcsolatban. A konföderáció vezetői részt vesznek az esti tüntetésen.

MASZSZ kommunikációs iroda

Üdvözlettel, Német H. Erzsébet sajtós (06-30-274-8722)

Bővebb információ: Nemes Gábor szóvívő (06-20-459.9111)

Népszabadság tüntetés: a MASZSZ ott lesz

A szakszervezeti szövetség mozgósít

A demokrácia sárba tiprásának, a sajtószabadság és a munkavállalói jogok elleni legdurvább támadásnak tartja a Népszabadságnál történteket a Magyar Szakszervezeti Szövetség.  A mintegy 150 ezer tagot tömörítő szervezet nemcsak ott lesz a futótűzként szerveződő ma esti szolidaritási tüntetésen, de a hazai és a nemzetközi újságíró szövetségek figyelmét is felhívja a Népszabadságnál kialakult helyzetre, és szerepet vállal annak rendezésében.

A MASZSZ a Népszabadság bezárását a szakszervezetek elnémítására és gyengítésére tett határozott lépésnek is minősíti, ugyanis ez a lap még azon kevesek közé tartozott, amelyek munkatársai, szerkesztői és a lapvezetés sem hagyta megfélemlíteni magát, s nemcsak meghallotta, de közvetítette is a legelnyomottabbakat, a munkavállalókat képviselők üzenetét – emlékeztet Nemes Gábor a szervezet szóvivője.

A titokban, alávalóan sunyi módon előkészített puccs, s a módszer, ahogyan értesítették a gyanútlan munkatársakat arról, hogy felfüggesztették a munkájukat – motoros futár vitte a leveleket –, egyértelműen bizonyítja, hogy egyes munkáltatók, és természetesen a magasabban ülő döntéshozók is biztosak benne: mindent megtehetnek a munkavállalókkal – szögezi le a szóvivő. A mintegy 150 ezer tagot – közöttük a sajtószakszervezetet is – képviselő MASZSZ vezetősége döbbenten értesült a történtekről, s akit csak tudtak mozgósítottak, hogy az estére szervezett tüntetésen minél többen ott legyenek. A MASZSZ küldöttei – Kordás László elnök vezetésével – a szövetség saját zászlójával érkeznek a megmozdulásra, hogy a tömeggel együtt tiltakozzanak a hatalom gátlástalan fitogtatása ellen, s a tömeggel együtt követeljenek emberséges bánásmódot, s a munkavállalói jogok biztosítását a Népszabadság munkatársainak.

A konföderáció a hazai és a nemzetközi újságíró szövetségek figyelmét is felhívja a Népszabadságnál kialakult helyzetre, és szerepet vállal annak rendezésében.

Forrás: gepnarancs.hu