Zárttá alakítják a BKV-buszok vezetőfülkéit, hogy megvédjék a sofőröket a támadásoktól. Az intézkedés a régi, zárt vezetőfülkés Ikarusokon kívül a BKV összes autóbusz-típusát érinti, ami több száz járművet jelent. Az első, biztonsági fülkés buszok várhatóan novemberben jelennek meg Budapest útjain.

A buszsofőröket ért, egyre gyakoribb támadások miatt az Egységes Közlekedési Szakszervezet kezdeményezte a BKV-nál, hogy a vezetőfülkéket tegyék zárttá, mint ahogy az a régebbi típusoknál volt. A vállalat vezetői úgy döntöttek, hogy elfogadják az érdekképviselet javaslatát és a sofőrök biztonsága érdekében átalakíttatják a fülkéket.

Az Egységes Közlekedési Szakszervezet elnöke, Nemes Gábor a hirado.hu-nak azt mondta, hogy megtörtént a járműpark felmérése, a tervek készen vannak és már kiválasztották azokat a vállalkozókat, akik elvégzik a fülkék átalakítását. Az átalakítás, amit folyamatosan végeznek majd, a BKV szinte valamennyi, 2000 után forgalomba helyezett autóbuszát érinti, ami több száz jármű átalakítását jelenti.

Az első, biztonsági fülkés buszok várhatóan novemberben jelennek meg Budapest útjain.