A fizetés önmagában nem minden, a munkavállalók számára nagyon fontos az is, hogy az egyes vállalatoknál milyen béren kívüli juttatások érhetőek el. Tudják ezt a vezető cégek is, éppen ezért igyekeznek a lojalitás erősítése, a potenciális humán erőforrás megszerzése érdekében a lehető legattraktívabb fizetési csomagokat összeállítani. Ezekben pedig egészen hihetetlen béren kívüli juttatások is helyet kaphatnak, amelyekből a Business Insider szemezgetett.

Adobe: Kötelező Szabadság

Az Adobe bezár minden évben egy hétre decemberben és egy hétre nyáron, így ebben az időszakban azokat a szabadnapokat, amelyeket a dolgozók év közben kapnak - kevesebb, mint 5 év munkaviszony után havi kettőt, 5 évnél több munkaviszony után pedig havonta kettőnél többet - kötelezően ki kell venniük.

Airbnb: Éves utazási kredit

Az Airbnb, amely 2016 legjobb munkahelye volt, évi 2 000 dolláros utazási kreditet ad a munkavállalóinak. Ezt az összeget aztán szabadon felhasználhatják utazásaik során a világ bármely táján arra, hogy az Airbnb-en regisztrált ingatlanokban megszálljanak.

Facebook: „Baby Cash”

A Facebook a dolgozóinak minden újszülött után 4 ezer dollárt ad.

Google: Gondoskodás halál esetén

Abban az esetben, hogyha a Google egyik alkalmazottja életét veszti, akkor a hitvese vagy az élettársa 10 éven keresztül megkapja fizetésének 50 százalékát.

Netflix: Egy éves fizetett szülési, apasági szabadság

A Netflix a dolgozóinak egy éves fizetett szülési, apasági szabadságot biztosít, illetve lehetőséget arra, hogy a munkavállalóik részmunkaidőben, vagy teljes állásban visszatérjenek a vállalathoz.

Pinterest: Fizetett szülői szabadság

A Pinterest is támogatja azokat a dolgozóit, akik gyermeket vállalnak, náluk az első három hónap fizetett szülési szabadság. Ezt követően a negyedik hónapban részmunkaidőben dolgozhatnak az alkalmazottak, majd a két időszak letelte után visszatérhetnek a munkába.

REI: „Hurrá Napok”

A vállalat dolgozóinak alanyi jogon jár minden évben két fizetett nap, amikor munka helyett élvezhetik kedvenc szabadidős tevékenységüket.

Spotify: Mesterséges megtermékenyítés

A vállalat hat hónap fizetett szülési szabadságot biztosít a dolgozóinak és egy extra hónapot, amikor rugalmas munkarendben dolgozhatnak annak érdekében, hogy könnyebben visszarázódjanak a munkavégzésbe. Ezeken kívül a Spotify fizeti a női alkalmazottak mesterséges megtermékenyítését is, amennyiben erre szükség van.

Twitter: Akupunktúrás kezelés

A Twitter jól ismert az olyan dolgozói juttatásairól, mint az ingyenes napi háromszori étkeztetés, de olyan szolgáltatást is igénybe vehetnek a cégnél az alkalmazottak, mint a helyben történő akupunktúrás kezelés.

Walt Disney: Ingyenes parkbelépő

A Walt Disney-nek fontos, hogy az alkalmazottai is kiélvezzék a világ legvidámabb helyét, amely természetesen nem lehet más, mint Disneyland. Éppen ezért a dolgozóiknak, illetve azok családtagjainak és barátainak ingyenes belépést biztosítanak a parkba, illetve kedvezményesen vehetik igénybe annak szolgáltatásait és vásárolhatnak ajándéktárgyakat.

Forrás: Portfolio