Önkéntesen akart részt venni a leendő határvadászoknak tartott tájékoztatón az a közmunkás terhes nő, akiről egy Somogy megyei lap azt írta, berángatták a határvadász-toborzóra – közölte a Blikk szerint a megyei kormányhivatal.

Nem hagyta szó nélkül a Somogy megyei kormányhivatal a sonline.hu beszámolóját, amely szerint egy 8 hónapos terhes nőnek azt mondták, ha nem megy el a határvadász-toborzóra, kiesik a közmunkaprogramból.

A kormányhivatal most a Blikknek azt írta, a határvadász-toborzáson való részvétel csak lehetőség, amely nem kötelező jellegű, a katonai tájékoztatón nem muszáj megjelenni senkinek sem. Az érintett kismamát is megkeresték, aki a hivatal szerint önként vett részt ebben, hogy segíthessen.

„Ügyfelünk úgy érzi, hogy a sajtóban megjelent, a hivatal munkájára rossz fényt vető hírek megalapozatlanok, telefonon adott nyilatkozatát az újságíró kiforgatta és nem a valós tényeket közölte” – írta a megyei kormányhivatal.

„A hölgy megerősítette, hogy a hivatallal való kapcsolata jó volt, sérelem nem érte és sajnálja, hogy félreértelmezték a szavait” – tették hozzá.

Forrás: HVG