A kamerák használata, valamint az e-mail levelezések ellenőrzése sok esetben a munkavállalók érdeke is lehet. A munkaadóknak tehát úgy kell kialakítaniuk az ellenőrzési rendszerüket, hogy az a munkavállaló számára is megérhető legyen és ne érezzék saját személyes szférájukat veszélyben – mondta a Rádió Orientnek Osztopáni Krisztián adatvédelmi szakértő.

A munkavállalók munkavégzése ellenőrzésének leggyakoribb módja a biztonsági kamerák használata, amit alapvetően biztonsági okokból használhatnak a vállalatok, s amely olyan eseményeket is rögzíthet, amelyeknek munkajogi következményei lehetnek. Adatvédelmi szempontból utólag nagyon fontos kérdés, hogy ezeket a felvételeket milyen célból és hogyan lehet felhasználni. Mint azt Osztopáni Krisztián elmondta, vannak tipikusan olyan munkatípusok – példaként a targonca-vezetést említette – amelyek önmagukban veszélyesek lehetnek, ha nem megfelelően végzik azokat.

„Probléma esetén értelemszerűen számolni kell azzal, hogy ezeket a felvételeket visszanézik, annak érdekében, hogy kiderítsék egy-egy baleset során ki volt a hibás” – mondta, hozzátéve, hogy ilyen esetekben ez nemcsak a munkáltató, de a munkavállaló érdeke is.

A Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság által kiadott ajánlás szerint

a munkáltatóknak minden esetben azonosítaniuk kell, mi az a jogos érdek, ami miatt sor kerülhet a kamerák használatára.

Természetesen mint arra rámutatott, ezzel szemben állhat a munkavállaló magánszférájának a védelme, aki bár önkéntes alapon, de kényszer hatására járul hozzá a munkavégzése megfigyelésére is alkalmas eszközök használatára.

További ellenőrzési módszer a céges e-mail levelezések ellenőrzése. Ezzel kapcsolatban Osztopáni Krisztián elmondta, titkos magán levelezést semmilyen esetben se folytasson az illető a céges e-mail címéről, hiszen ezzel saját személyes információit bocsáthatja munkáltatója rendelkezésére. Az ilyen esetek különösen azon szűk munkáltatókra jellemzők, amelyeknél az üzleti titkok kiszivárogtatása hatalmas pénzügyi veszteséggel járhat. Ilyenek tipikusan a pénzügyi vállalkozások – emelte ki. „Fontos, hogy a munkáltató úgy alakítsa ki az ellenőrzési rendszert, hogy az a munkavállaló számára is megérhető legyen és ne érezze saját személyes szféráját veszélyben” – hívta fel a figyelmet Osztopáni Krisztián.

Szintén a magánszférával összhangba kell hozni a telefonos GPS-adatok ellenőrzését. Mint azt a szakértő elmondta, ezek is csak a munkavégzés helyére is idejére korlátozódhatnak, kivéve, ha a munkavállalónak meghatározott útvonalat kell bejárnia, hiszen ebben az esetben ennek megtételét is ellenőrizhetik a munkaadók – zárta szavait. (OP)