A Budapesti Közlekedési Szakszervezetek Szövetsége (BKSZSZ) szerint el kell választani a vezetőfülkét az utastértől a fővárosi buszokon.

A szövetség az MTI-hez csütörtökön eljuttatott közleményében arra reagált, hogy szerdán megvertek egy sofőrt a 95-ös buszon. A BKV-nál működő Egységes Közlekedési Szakszervezet (EKSZ) közlése szerint a vezető jegyváltásra szólított fel egy csoportot, amelynek tagjai emiatt egy kitört karfával kezdték ütni őt.7

A BKSZSZ „mély megdöbbenéssel áll a tény előtt, hogy megint emberi sérülésnek, megalázottságnak kell bekövetkeznie olyan esetben, ami előre látható volt” - írta a szövetség.

Hangsúlyozták: már februárban kezdeményezték a BKV Zrt.-nél, hogy azokon a buszokon, amelyeken nincs az utastértől fizikailag elválasztott vezetőfülke, ezt azonnali hatállyal építsék meg, mert már több hasonló támadás előfordult, és egyre több járaton vezetik be a jegyellenőrzési kötelezettséget.

A BKSZSZ követeli az azonnali áttervezést, az ilyen járműveken a jegyellenőrzés megszüntetését mindaddig, amíg ki nem alakítják annak feltételeit. A változtatás érdekében bármilyen eszközt, akár a munkabeszüntetés bevetését is megfontolja a szövetség - olvasható a közleményben.