Négy órán keresztül a világ összes LEGO gyárában leállt a munka. A dán multi egy speciális nappal ajándékozta meg a munkatársakat, és ennek köszönhetően világszerte közel 20 ezer alkalmazottaknak szerveztek kreatív foglalkozásokat. A Play Day-t a tulajdonos család találta ki, a céljuk az volt, hogy a munkatársak is megérezzék a játék örömét. A LEGO nyíregyházi gyárában 2800-an játszhattak – írja a nyiregyhaza.hu.

Volt, aki tornyot, és volt, aki versenyautót állított össze a világ legnépszerűbb kockáiból péntek délelőtt a nyíregyházi LEGO-gyárban. Az alkalmazottak nem kellett dolgozni, sőt még a gyárba sem kellett bemenni. Hatalmas sátrakban különböző foglalkozások, kreatív játékok várták őket, na és persze legózni is lehetett.

Fura dolog, hogy most nem készítjük a játékokat, hanem játszunk velük...– mondta Nagy Andrea, alkalmazott.

Kínától Mexikóig a világ összes LEGO-gyárában leállt a munka a mai napon négy órán keresztül. A dán multi 18 ezer alkalmazottja élvezhette a játék örömét. Nyíregyházán összesen 2800 munkatárs legózott önfeledten.

– Szuper izgalmas, és szerintem irtó jó dolog, hogy egyszerre, mindenki megáll négy órára, leállnak a gépek, lekapcsoljuk azt a bizonyos nagy gombot, és itt lehetünk együtt a többiekkel, örülhetünk, játszhatunk... – folytatta.

A LEGO Play Day-t, azaz a játék napot első alkalommal szervezték meg a gyártó üzemeiben. Az ötletgazdák szerint ez kreaítv energiákat szabadít fel és jó hatással van a munkatársakra.

– Ez az ötlet a LEGO-csoport tulajdonosától, illetve tulajdonos családtól jött, ők találták ki azt, hogy legyen egy nap az évben, amikor azok az embere, akik egyébként a LEGO játékokat gyártják a gyerekek számára, önfeledten tudják eltölteni legalább egy napjukat, mert nem biztos, hogy szánunk erre elég időt... – mondta siket Lóránd, kommunikációs konzultáns.

A nyíregyházi játékgyárban közben már a következő év nagyberuházására is fókuszálnak. 100 millió euróból újabb csarnokot épít itt a tulajdonos, mivel bővítik a gyártókapacitást. A tervek szerint újabb 1600 fővel növelik az alkalmazottak létszámát is.

Forrás: nyiregyhaza.hu