A Klik működéséről és a pedagógusok minősítési rendszeréről is beszélt a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke az ATV Start című műsorában.

Mendrey László szerint egyelőre nem világos, miből szeretné a kormány rendezni a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) adósságát, és azt sem látni egyelőre, hogy milyen intézkedéseket terveznek az adósság újratermelődésének megakadályozása érdekében.

Mendrey szerint a szervezetnél komoly átalakításokra lenne szükség, mert évek óta veszteségesen működik, és folyamatosan alultervezik a költségvetését. Emögött akár egy olyan politikai szándék is húzódhat, amely egy még erőteljesebb centralizációt készítene elő – vélekedett a szakszervezeti vezető, hozzátéve, hogy ha csak hozzá nem értésről van szó, az is rendkívül súlyos probléma.

Mendrey beszélt a pedagógusok minősítési rendszeréről is, amely szerinte nem alkalmas a pedagógusok minősítésére, az eljárás során ugyanis 70 százalékban adminisztratív feladatok alapján döntik el, hogy alkalmas-e valaki a tanári pályára, vagy sem.

Forrás: ATV