A nyári forróság idején sem szabad elfelejtenünk, hogy milyen öltözékben ajánlott megjelennünk a munkahelyünkön. Természetesen az elsődleges szempont a kényelem, azonban törekedjünk arra, hogy ne öltözzünk túl lengén. Emellett fontos, hogy odafigyeljünk az étkezési szokásainkra is, mert befolyással vannak a napi teljesítőképességünkre, ezért körültekintően válasszunk ebédet – olvasható a Cvonline oldalán.

Öltözködés

Amikor reggel a ruhatárunkban válogatunk, érdemes szem előtt tartanunk a munkáltatónk elvárásait a megjelenésünkkel kapcsolatban. Erről mindenképpen tájékozódjunk előzetesen a munkatársainktól, ha az első nyarunkat töltjük az új állásunkban.

Hölgyek esetében viselhető szoknya és rövidnadrág is, de ügyelni kell arra, hogy megfelelő legyen ezeknek a ruhadaraboknak a hossza. Mindenképpen ellenőrizzük le otthon a tükör előtt, hiszen napközben könnyen kényelmetlenné válhatnak. A felső ruházat esetében kerüljük a toppokat és az átlátszó anyagokat, hiszen nyáron sem megengedett a viselésük. Helyettük világos színű viseletet válasszunk és hanyagoljuk a feszes szabású darabokat is. Anyagában pedig a pamutból készült ruhákat részesítsük előnyben, hogy az izzasztó tömegközlekedési eszközök után is felszívja ruhánk a nedvességet.

Férfiaknál a rövid ujjú ing viselete megengedett és a sötét színű öltönyt és nadrágot is világosabbra cserélhetjük. Azonban, ha tárgyalásra kerül a sor, abban az esetben kötelező a hosszúnadrág. A kényelem egyik fontos szempontja, hogy a lábaink komfortos helyzetben legyenek, azonban a papucs és a szandál viselete kerülendő. Érdemes anyagában bőr lábbelit viselnünk, hogy a lábunk jobban bírja az egész napos bezártságot. A hölgyek esetében is az elől zárt és hátul nyitott típus az ajánlott.

Smink és kiegészítők

Kánikula idején is fontos, hogy ápolt külsővel jelenjünk meg, azonban a kevesebb, az több elmélete a nyári sminkelési szokásainkra is igaz. Kerüljük a folyós alapozókat és krémeket, ugyanis elég kínos tud lenni, ha lefolynak vagy elkenjük őket az arcunkon. A szemek és az ajkak kifestése elegendő a meleg napokon. A kiegészítők esetén is törekedjünk az egyszerűségre és válasszunk szolid, kevésbé kirívó darabokat, amelyek szinkronban vannak az öltözékünkkel.

Étkezés

A forró nyári napokon könnyebben elfáradunk és kimerülünk, ez alól a hétköznapok sem kivételek. Gyakran ebéd után kap el bennünket az álmosság, amelynek megelőzésében a megfelelő étkezés is segítségünkre lehet. Kerüljük a nehéz és zsíros ételeket, fogyasszunk helyettük salátákat, fehér húsokat, sok zöldséget és gyümölcsöt. Manapság már a legtöbb iroda légkondicionált, ennek következtében könnyen elfelejtkezhetünk a megfelelő folyadékbevitelről. Azonban a minimum napi 1,5-2 liter víz elfogyasztására fokozottan ügyeljünk, hiszen a fáradtságunk másik kiváltó oka a folyadékhiány lehet.

Forrás: cvonline.hu