Valódi értelme nincsen, viszont súlyos üzenetet jelent az intézményvezetők és helyetteseik számára, hogy vagyonnyilatkozat tételre kötelezi őket a Klik – erről a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke beszélt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Galló Istváné szerint mivel az iskolák vezetőinek nincsen gazdálkodási jogosultságuk – tehát nem kezelnek közpénzt –, ezért teljesen felesleges tőlük vagyonnyilatkozatot kérni.

Ráadásul a Klik nem készítette el időben a bevallás eljárási rendjére vonatkozó szabályzatot, és törvényellenes határidővel kérte be a nyilatkozatokat, hiszen a törvényben meghatározott 30 nap helyett 2-3 nappal a határidő előtt figyelmeztette az érintetteket.

Galló Istvánné hozzátette, minden érintett intézményvezetőnek és intézményvezető helyettesnek azt javasolják, hogy töltsék ki a nyilatkozatot, különben súlyos munkajogi következményekkel kell számolniuk.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Magyar Idők azon értesülésére is reagált, miszerint a Klebersberg Intézményfenntartó Központ korábbi adóssága nagy részét kifizette. Ennek kapcsán Galló Istvánné azt mondta, a Klik legalább 35 millió forinttal tartozik a szakszervezetnek.

 Forrás: Klubrádió


Ha Te is szeretnél a rabszolgatörvény ellen tiltakozni a Facookon és szeretnél egy ilyen keretet a profilképedre, akkor:
1. kattints a profilképedre
2. kattints a "keret hozzáadására"
3. írd be a keresőbe, hogy "Stop rabszolgatörvény"
4. húzással igazítsd a kívánt helyre
5. add meg, mennyi ideig akarod használni
6. fogadd el a változtatásokat

Eseménynaptár

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ