Valódi értelme nincsen, viszont súlyos üzenetet jelent az intézményvezetők és helyetteseik számára, hogy vagyonnyilatkozat tételre kötelezi őket a Klik – erről a Pedagógusok Szakszervezetének elnöke beszélt a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában.

Galló Istváné szerint mivel az iskolák vezetőinek nincsen gazdálkodási jogosultságuk – tehát nem kezelnek közpénzt –, ezért teljesen felesleges tőlük vagyonnyilatkozatot kérni.

Ráadásul a Klik nem készítette el időben a bevallás eljárási rendjére vonatkozó szabályzatot, és törvényellenes határidővel kérte be a nyilatkozatokat, hiszen a törvényben meghatározott 30 nap helyett 2-3 nappal a határidő előtt figyelmeztette az érintetteket.

Galló Istvánné hozzátette, minden érintett intézményvezetőnek és intézményvezető helyettesnek azt javasolják, hogy töltsék ki a nyilatkozatot, különben súlyos munkajogi következményekkel kell számolniuk.

A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke a Magyar Idők azon értesülésére is reagált, miszerint a Klebersberg Intézményfenntartó Központ korábbi adóssága nagy részét kifizette. Ennek kapcsán Galló Istvánné azt mondta, a Klik legalább 35 millió forinttal tartozik a szakszervezetnek.

 Forrás: Klubrádió