A VDSzSz Szolidaritás a Vasúti Érdekegyeztető Tanács (VÉT) rendkívüli ülésének összehívását kezdeményezi keddre, a vasárnapi nógrádi vonatbaleset kapcsán a szükséges intézkedések meghatározása érdekében - közölte a szakszervezet hétfőn.

Az érdekképviselet a rendkívüli ülés összehívását levélben kérte Bánhidi-Nagy Attilától, a MÁV Zrt. vezérigazgató-helyettesétől.

Az MTI-hez is eljuttatott levelükben azt írták: azonnali tárgyalásra van szükség annak érdekében, hogy ne fordulhasson elő hasonló helyzet. A szakszervezet szerint megengedhetetlen, hogy emberi sorsokat bárki „fafejűségből, presztízskérdésből" kockáztasson, és az sem tűrhető, hogy emiatt a vasutat százmilliós nagyságrendű károk érjék, a megtépázott presztízséről nem is beszélve.

Vasárnap reggel frontálisan összeütközött két személyvonat az Aszód-Balassagyarmat vonalon, 21 ember megsérült. A vizsgálatok szerint az egyik vonat nem várta be az állomáson a szembejövő szerelvényt. A rendőrség tömegszerencsétlenséget okozó vasúti közlekedés gondatlan veszélyeztetése miatt nyomozást rendelt el.