A Klebelsberg Intézményfenntartó központ átalakítása után egy központi Klebelsberg Központ lesz, alatta pedig 58 tankerületi központ működik majd, amelyek önálló költségvetési intézmények. A Klik fogja üzemeltetni, működtetni és fenntartani a közoktatási intézményeket – mondta el Lázár János a csütörtöki kormányinfón (az ott elhangzott bejelentésekről itt olvashat). A Klik élén a jelenlegi vezető, Pölöskei Gáborné marad – tudta meg a HVG.

Erről a kormány szerdán döntést is hozott, bár Lázár szerint ez kevésbé fontos dolog, hiszen az a fontos, hogy a gyerekeink mit tanulnak.

A központok helyszínéről már döntöttek, és szeptemberre már meglesznek a tankerületi vezetők is – mondta Lázár egy újságírói kérdésre. “Még egyszer hibázni nem lehet, kaptunk egy lehetőséget a pedagógustársadalomtól és a Köznevelési Kerekasztaltól” – fogalmazott Lázár, aki szerint a kinevezések során nem lesz elég jó kádernek lenni, politikustársainak pedig azt üzente, hogy ne egyet, hanem három lépést lépjenek hátra az ügyben.

Forrás: HVG