A Bilderberg-csoport nem nyilvános találkozóján a formálódó új osztályról, a prekariátusról is vitatkoznak – írja a munkajog.hu.

Kína, Közel-Kelet, az Európai Unióba irányuló migráció s más témák mellett a prekariátusról (a létbizonytalanságban élő munkavállalókról) is vitázik a Bildeberg –csoport – derül ki a szervező közleményéből

Mint ismert, az  informális találkozón a világ igen befolyásos emberei – politikusok, világcégek vezérigazgatói - beszélgetnek a nyilvánosság kizárásával.  A résztvevők listája elérhető itt.

Az eddig jobbára inkább tudományos körökben vitatott témát a közzétett napirendben a Quartz szúrta ki.

A lap cikkében emlékeztet arra, hogy a prekariátus fogalmát Guy Standing közgazdász tette közismertté (már amennyire, persze), aki az ideiglenes munkákból élő, egyre növekvő munkavállalók csoportjáról írt, akik a populista, nacionalista politikának szolgálhatnak mind nagyobb bázisául szerte a világban.

A prekariátus fogalmát néhány éve a Fordulat című folyóirat járta körbe (online letölthető). A lapban Ferge Zsuzsa is nyilatkozik, kifejezve kétségeit, hogy létezik-e egyáltalán prekariátus, ugyanakkor azt is elismerve, hogy Guy Standing meggyőzően fejtegeti könyvében, milyen okok vezetnek a kialakulásához.

Forrás: munkajog.hu