A nemrégiben napvilágot látott KSH felmérés adatai szerint 2015. második negyedévében a szakszervezeti tagok létszáma 328 829 fő volt, ami a munkavállalók 9%-a. A válaszadók (749 870 fő) 57%-a, 427 ezer fő szerint kollektív szerződés befolyásolja a bérüket. Vagyis sokkal több munkavállaló tudja, hogy a szakszervezetek munkája neki is hasznos, mint ahányan tagok. Milyen okai lehetnek ennek? Hogyan lehet megnyerni a munkavállalókat a szervezkedés eszméjének? Milyen lehetőségei vannak a szakszervezetnek a nem szervezett munkavállalók körében? Hogyan lehet javítani a belső együttműködést? Min múlik a tagok és a vezetők közötti bizalom és együttműködés?

Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre próbálnak válaszolni a beszélgetés résztvevői:

Bárdos Judit, Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének (BRDSZ) főtitkára

Berki Erzsébet, főiskolai tanár, munkaügyi kapcsolatok szakértő

Dura Mirjam, mediátor, munkaügyi kapcsolatok szakértő

Kapor Gábor, mediátor, pszichológus

Király András, Helyiipari és Városgazdasági Dolgozók Szakszervezete 2000 (HVDSZ 2000) elnöke

Moderátor: Dura Mirjam

A KiÚt Szakértői Központ szervezésében
2016. június 8-án 17.00h-kor
Helyszín: A Grund

A pódiumbeszélgetés után szabad diskurzusban vitathatjuk meg a felmerült kérdéseket. Kérdezz Te is, oszd meg a saját válaszaidat! Tanuljunk egymástól!

KiÚt Szakértői Központ www.kiut.eu

A rendezvény ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékod a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címen, vagy az esemény Facebook oldalán 2016. június 4-ig jelezd!