Elsősorban a fővárosi kis- és közepes vállalkozásokat (kkv) támogatja az Álláshely - lehetőséget mindenkinek állásbörze, amely a meghirdetett munkahelyek betöltésében segít - mondta a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara (BKIK) elnöke kedden az MTI-nek.

Kiss Zoltán hozzátette: a rendezvény május 25-26-án lesz Budapesten, a Bálnában.

Első alkalommal tavaly rendezték meg az eseményt, akkor 5000 álláskereső több száz magyar cég által meghirdetett állás közül válogathatott. A BKIK elnöke szerint idén 300-400 cég hirdeti majd az eseményen betöltetlen állásait, közülük 80-100-an pedig a helyszínen is képviseltetik magukat. A kkv-k és a rendezvényhez kapcsolódó cégek álláshirdetései az allashely.hu honlapon is elérhetők - mondta.

Az állásbörzén egyebek mellett előadások lesznek például a generációs együttműködésekről a munkahelyeken, a tárgyalás kommunikációjáról, a munkahelyi motivációról és stresszről, valamint a vállalkozói ismeretekről.

Kiss Zoltán kiemelte: tavaly Budapesten 793 ezer munkavállaló dolgozott, a főváros foglalkoztatási rátája 69,2 százalék volt.

A BKIK elnöke arról is beszámolt, hogy a kamara a regisztrált vállalkozásokat és az önkéntes kamarai tagokat térítésmentesen hozzásegíti a megfelelő munkaerő megtalálásához. Kiss Zoltán úgy fogalmazott: a kamara segít a vállalkozásoknak az álláshirdetések feladásában és a munkavállalótól várt önéletrajz elemeinek meghatározásában.

Az állásbörzét az idén is a BKIK, a Budapesti Vállalkozásfejlesztési Közalapítvány és Budapest Főváros Kormányhivatala szervezi közösen.