Miután a napokban minden érintettnek meg kellett kapnia az írásbeli ítéletet, ismét a Tüke Busz Zrt. alkalmazottjaként dolgozhat tovább Hofekker Ferenc, a 2014 novemberében kirúgott pécsi szakszervezeti vezető – tudta meg a pecsistop.hu.

Mint megírtuk, Hofekker Ferenc, a Független Demokratikus Szakszervezet (FDSZ) elnöke megnyerte a munkaügyi pert a Tüke Busszal szemben, amelyet legutóbbi kirúgásakor indított. Hofekkert több mint egy éve távolították el munkahelyéről, azzal az indokkal, hogy el akarta lehetetleníteni a Tüke Busz működését.

Porpáczy Szilvia, Hofekker Ferenc és az FDSZ ügyvédje a Pécsi STOP érdeklődésére elmondta: már az első fokú bíróság megállapította a Tüke Busz Zrt. azonnali hatályú felmondásának a jogellenességét az indoklás valótlansága és okszerűtlensége miatt. A másodfokú eljárásban a Pécsi Törvényszék - elfogadva a Hofekker Ferenc fellebbezésében foglaltakat - megállapította, hogy a munkáltató határidőn túl élt a munkaviszony azonnali hatályú megszüntetésének a jogával. Az ügyvéd a Pécsi Törvényszék ítéletének az indokolásában foglaltakat szakmai sikerként értékelte.

Arról, hogy most minek kell történnie, Porpáczy szerint az ítélet egyértelműen fogalmaz: a bíróság Hofekker Ferenc munkaviszonyát a Tüke Busz Zrt-nél 2014. november 11-i hatállyal helyreállította. A munkáltatónak a továbbfoglalkoztatás mellett meg kell fizetnie az elmaradt munkabér-különbözetet, a cafetéria juttatást, az önkéntes nyugdíjpénztári hozzájárulást és ezen összegek után a késedelmi kamatokat.

Hofekker Ferenc megkeresésünkre annyit mondott: örömmel áll újra munkába. - Miközben a munkavállalók jogait őrizzük, elsődleges célunk továbbra is, hogy a sofőröket, a tömegközlekedésben dolgozókat közelebb hozzuk az utasokhoz és általában a közlekedésben résztvevőkhöz - utalt az elnök a szakszervezet a Nézzünk Együtt a Tükörbe (NET) programjára. - Bízom benne, hogy a programon, amelynek célja végső soron a tömegközlekedés népszerűsítése, mostantól a céggel együtt tudunk munkálkodni.

Forrás: pecsistop.hu