Olcsóbban jut nyakkendőhöz és kendőhöz a MÁV, mivel a lefolytatott közbeszerzés nyertesei utólag csökkentik az árat. A vasúttársaság egymilliárd forintért rendelt formaruhát dolgozóinak – írja a Magyar Idők.

A férfi kalauzok, pénztárosok és forgalmisták nyakkendőit 3150 helyett 2490, a hölgyek kendőit 2790 helyett 1990 forintos nettó áron szállítja a közbeszerzésen nyertes két cég, vagyis a Kézmű Fővárosi Kézműipari Közhasznú Nonprofit Kft. és az Erfo Rehabilitációs Foglalkoztató Közhasznú Nonprofit Kft. A lapunk birtokába került dokumentum szerint a szerződésmódosítást az tette lehetővé, hogy az eladó maga jelezte, hogy a műszaki tartalom változatlanul hagyása mellett lehetősége van a termékek egységárainak mérséklésére. A cégek korábban olyan árakat adtak meg, amelyekkel az elektronikus árlejtésre készültek. De mert csak egy érvényes ajánlat volt, árlejtésre végül nem került sor – áll az indoklásban.

Tavaly augusztusban tette közzé a MÁV, hogy közel nettó egymilliárd forintért új egyenruhát rendelt a formaruha viselésére kötelezett dolgozóinak. A kollekcióban zakó, nadrág, szoknya, ing, nyakkendő és kendő, valamint télikabát, átmeneti kabát és esőkabát szerepel. Az első tételeket már tavaly szeptemberben leszállították a MÁV-nak, ami 2018. január 1-jéig az utolsó kollekciót is szeretné kiosztani dolgozóinak. A jelenlegi formaruhát több mint tíz éve vezették be a vasúttársaságnál. Az új ruha sötétebb mélykék színű lesz, és új, korszerű alapanyagokból készül. A kabátok lélegző és vízálló alapanyagokkal, ragasztott technológiával készülnek, a kosztümök, az ing- és blúzalapanyagok lélegzők, könnyen kezelhetők. A fazonok modernek, elegáns kivitelűek, a MÁV szerint megállják helyüket a mai divatban, és megfelelnek a kor követelményeinek. A mozdonyvezetők formaruhája is megújult, farmerdzsekit, farmernadrágot és farmer térdnadrágot viselnek a jövőben. A MÁV magyar tervezők segítségével tervezte újra jelenlegi uniformisait, és a kivitelezők is hazai vállalkozások.

Forrás: Magyar Idők