„Semmit rólunk nélkülünk!” szlogennel állt a sarkára a Független Diákparlament. Rendkívüli fórumon kockás ingben fogalmazzák meg követeléseiket, ezzel újabb töltést nyer a pedagógusok tiltakozásával kezdődött mozgalom – írja a pecsistop.hu.

 

Országszerte sok iskola diákjaival karöltve a Független Diákparlament úgy határozott, hogy május 14-én szombaton 9 órától Rendkívüli Országos Diákfórumot tart Budapesten, a XIV. Kerületi Teleki Blanka Gimnáziumban, amelyen az ország különböző pontjairól már jóval több, mint 100 diák jelezte részvételét.

A diákfórum célja, hogy a diákok végre beleszólást nyerjenek az őket érintő döntésekbe: megfogalmazzák saját követeléseiket és közös cselekvési tervet hozzanak létre ezek elérése érdekében.

„A szervezők számára egyértelművé vált, hogy kizárólag komoly lépések megtételével érhető el, hogy a döntéshozók tényleges, rendszerszintű változtatásokat hozzanak az oktatásban. Az oktatási rendszer átalakítása során elvárjuk a nyílt és őszinte kommunikációt.”

„Valódi és nyilvános konzultációt szeretnénk, amelyben helyet kapnak az érintettek képviselői és szakemberek is. Éppen ezért csatlakozásra és közös cselekvésre hívjuk diáktársainkat az ország minden pontjáról, melynek kiindulópontja a május 14-i Rendkívüli Országos Diákfórum. Minden diákot várunk kockás ingben!” - áll a szervezők közleményében.

Az esemény Facebook-oldala.

Az érdeklődő diákok ezen a linken tudnak regisztrálni.

Forrás: pecsistop.hu