A SZÉP-kártyákra 2014-ben feltöltött összegek idén május 31-ig használhatók fel - figyelmeztet a Magyar Fürdőszövetség MTI-hez eljuttatott hétfői közleményében.

Tavaly átlagosan 42 millió forint értékben költöttek SZÉP-kártyával a fürdőkben, több olyan fürdő volt, ahol a felhasznált SZÉP-kártya összege meghaladta a 200 millió forintot. 

Közölték: az elmúlt évek tapasztalata, hogy a kártyákon kis összegben maradtak meg feltöltések, melyek komolyabb utazásra már nem fordíthatók, azonban a pár ezer, vagy néhány tízezer forint értékű összegeket maradéktalanul fel lehet használni a hazai fürdőkben. Nem szabad figyelmen kívül hagyni azt sem, hogy a fürdőszolgáltatások mindhárom zsebből fizethetők, így könnyen összehozható a családi fürdőjegyek összege.

A Magyar Fürdőszövetség felmérése alapján a SZÉP-kártyával fizetett szolgáltatások aránya 10,4 százalék volt átlagosan a hazai fürdők bevételeiben, ami igazolja a SZÉP kártya jelentőségét a fürdőszolgáltatások körében.

A kártya továbbra is népszerű a fürdőkben, felhasználása 2015-ben 13,8 százalékkal bővült. A kisebb kapacitású, főként szezonális fürdőkben 16 százalékkal emelkedett a kártya forgalma.

A Magyar Fürdőszövetség szerint a SZÉP-kártyát a jelenlegi szabályozással és feltételekkel tovább kell működtetni. Határozottan kiállnak a fürdőszolgáltatásokat érintő fizetési mód változatlan fenntartása mellett, ami jelenleg mindhárom alszámláról biztosítja a fürdőszolgáltatások térítését.

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ