Kezdeményezi a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSzSz) Szövetség szövetségi tanácsa három vezető tisztségviselő visszahívását a szövetség kongresszusánál, a döntésig a szövetségi tanács a tisztségviselőket tisztségükből felfüggesztette.

A szövetségi tanács csütörtöki, az MTI-hez eljuttatott közleményében felidézte: a VDSzSz Szövetség a július 20-i szövetségi tanácsi ülésen kizárta VDSzSz Szolidaritás elnevezésű tagszervezetét, illetve a tagszervezet tagnyilvántartásból történő törléséről is döntött.

A tájékoztatás szerint a kizárást kimondó határozat indoka az volt, hogy a VDSzSz Szolidaritás szándékosan olyan magatartást tanúsított, hogy a szövetség törvényes és alapszabályszerű működését megakadályozza.

A törlésről szóló határozatot az indokolta, hogy a tagszervezet önhibájából az alapszabályban meghatározott tagdíjfizetési kötelezettségnek a felügyelő bizottság felszólítása ellenére sem tett eleget.

A tagszervezet alapszabálysértő tevékenysége Bárány Balázs Péter érdekvédelmi alelnök, Halasi Zoltán felügyelő bizottsági elnök és Bernát Beatrix számvizsgáló bizottsági tag magatartására vezethető vissza - ismertette közleményében a szövetségi tanács.

Hangsúlyozták, a tisztségviselők tisztségükkel visszaélve olyan súlyos sérelmet okoztak a szövetségnek, hogy a szövetségi tanács a kongresszusnál kezdeményezi visszahívásukat. Hogy a tisztségviselők a továbbiakban a VDSzSz Szövetségnek ne tudjanak kárt okozni, a szövetségi tanács csütörtöki ülésén felfüggesztette őket tisztségükből - áll a közleményben.