Nem kapnak elég védőitalt a kánikulában, és vécére sem tudnak járni a közmunkások Kaposváron, fordult hozzánk egy olvasónk. A magát megnevezni nem kívánó hölgy azoknak az utcán tevékenykedő közfoglalkoztatottaknak a panaszát tolmácsolta, akik már többször kértek segítséget tőle – írja a sonline.hu.

Elmondása szerint a közmunkásoknak leginkább a vécé hiányzik, mert ha rájuk jön a szükség, a bevásárlóközpontok mosdóiba kell menniük akkor is, ha éppen egy távolabbi utcában dolgoznak. A városházára viszont nem mehetnek be vécére, innen ugyanis elküldik őket. Ezért előfordul, hogy a könnyebb megoldást választják, és egy félreeső bokorban intézik el az ügyet, hogy ne kelljen sokat gyalogolniuk. Ez a módszer azonban közülük sokakat zavar. 
 
Van víz, és mosdó

Megkerestük a kaposvári önkormányzatot, ők írásban reagáltak a felvetésekre. Válaszukban az szerepel, hogy a közmunkásoknak mind a víz, mind a mosdó használata biztosított. Kaposváron minden olyan körzetben, ahol közmunkások dolgoznak, kijelöltek olyan intézményt vagy áruházat, ahova bemehetnek, ha toalettre van szükségük. Ott vizet is tudnak inni, valamint 11 közkút van a városban, ezeknél szintén megfelelő az ivóvíz-ellátás. Emellett a városgondnokság munkatársai vizet is visznek nekik. A belvárosban a kijelölt mosdó a városgondnokságon van.

Forrás: sonline.hu