Tárgyal a Klebersberg Intézményfenntartó Központ a gázszolgáltatókkal, hogy 4,6 milliárdos tartozás ellenére továbbra is lehessen fűteni és főzni az iskolákban. Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke a Klubrádió Reggeli gyors című műsorában elmondta, hogy ez főleg a Klik-et létrehozó döntéshozók felelőssége, hiszen a szervezet alulfinanszírozott, miközben az önkormányzatoktól nagyobb mértékben vonnak el forrásokat.

A szakszervezeti vezető szerint bár iskolákat nem fognak lekapcsolni a szolgáltatók a rendszerről, de a folyamatos válsághelyzetet a finanszírozás átalakításával, és vegyessé tételével lehetne megoldani.

  Az Magyar Államkincstár adatai szerint a Klik adóssága májusban 11,9 milliárd, júniusban 9,6 milliárd forint volt. A kincstár a portál kérdésére közölte, hogy ebből 4,6 milliárd a közüzemi tartozások összege, 2,3 milliárd hatvan napon túli tartozás.

  A Klik a többi adósságról szólva ezt írta: „Az áruszállítás keretébe tartozó kötelezettség kifizetése folyamatos. (Az áruszállítás kategóriába a közüzemi szolgáltatásokon kívül minden olyan termékértékesítés, szolgáltatás, számlaköteles tevékenység beletartozik, amelynek teljesítője nem állami szerv.)"
 
Forrás: Klubrádió