Tisztelt Szakszervezeti Tagok! Tisztelt Munkavállalók!

Csatlakozzatok az oktatás szabadságáért és a szolidaritásért
hirdetett akciókhoz!

Április 15-én a PDSZ - Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete két órás figyelmeztető sztrájkot hirdet reggel 8 és 10 óra közöttre. A Tanítanék Mozgalom és a Civil Közoktatási Platform, valamint több szakszervezet mellett az EVDSZ is ezt a sztrájkot támogatja.

Tekintettel arra, hogy Szövetségi Vezetőségi határozat van arról, hogy szervezetileg is csatlakozunk az oktatás átszervezésével kapcsolatos akciókhoz, valamint az egészségügyért folytatott demonstrációkkal is szolidaritásunkat nyilvánítottuk ki,


NYOMATÉKOSAN FELKÉRJÜK TAGSZERVEZETEINKET ÉS TAGJAINKAT

arra, hogy csatlakozzanak ezekhez a megmozdulásokhoz április 15-én!

Kérjük, hogy a szolidaritás módját és a résztvevők számát, valamint a szolidaritásról készült fényképeket a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre küldjétek.

Az akciókról az alábbiakban, és a szervezetek nevére kattintással tájékozódhattok:

PEDAGÓGUSOK DEMOKRATIKUS SZAKSZERVEZETE

FIGYELMEZTETŐ SZTRÁJK!

A PDSZ Követelései itt olvashatóak, az eseményekről a facebook oldalukon is tájékozódhatsz.

2016. ÁPRILIS 15-én, 8 és 10 ÓRA KÖZÖTT A PEDAGÓGUSOK DEMOKRATIKUS SZAKSZERVEZETE KÉTÓRÁS SZTRÁJKOT HIRDET KÖVETELÉSEI MEGVALÓSULÁSA ÉRDEKÉBEN.
A kétórás figyelmeztető sztrájk a pedagógusok elégedetlenségi hullámának egy újabb állomása.
ÖLTÖZZ FEKETÉBE,
hogy a sztrájk napján kifejezhesd a kormány által kivéreztetett humán szféra iránti szolidaritásodat,
hogy kifejezhesd együttérzésedet SÁNDOR MÁRIA és az egészségügyben dolgozók iránt, akik április 15-én újból értünk, pedagógusokért, nevelést-oktatást segítő és kisegítő munkakörben dolgozókért is demonstrálnak.

LÉGY BÁTOR!
2016-ban VÉGET ÉRT A HALLGATÁS IDŐSZAKA,
A JÖVŐ A TETTEKÉ!

TANÍTANÉK MOZGALOM

Az eseményről a facebook oldalukon is tájékozódhatsz.

Április 15-én a Tanítanék Mozgalom FEKETE/KOCKÁS napot hirdet az oktatás szabadságáért és a szolidaritásért: amíg a tanárok az iskolákban sztrájkolnak, mutassuk meg kint, az utcán mi is, hogy velük vagyunk! Arra kérnek mindenkit, aki a céljaikat támogatja, hogy ezen a napon menjen el egy iskola elé, kössön rá fekete vagy kockás szalagot és jelezze ezzel, hogy együtt érez az oktatás ügyével, tanárokkal, diákokkal és szülőkkel – és nem csak velük.

Legyünk ezen a napon szolidárisak az egészségüggyel, a szociális szférával, a közművelődésben dolgozókkal is, hiszen velük szemben is ugyanaz az elnyomás működik.
Sándor Mária az összefogás jegyében arra kérte az egészségügyben dolgozókat, hogy április 15-én viseljenek feketét munka közben. Mivel az intézményvezetők sok helyen még ezt sem engedik meg nekik, a Magyarország a Magyar Egészségügyért Civil Társaság (Sándor Mária és Társai) arra kér minden civil embert, hogy a hozzá legközelebb eső kórház előtt demonstráljon feketében vagy kockásban április 15-én reggel 8 és 10 óra között - jelezvén az összefogást az egészségügy és oktatás ellehetetlenítése elleni küzdelemben.

Forrás: vd.hu