Alaptalan sajtóhíresztelésnek nevezik a Népszabadság értesülését, miszerint már folyik a puhatolózás, hogy visszavonnák a vasárnapi zárva tartást.

A mai Népszabadságban megjelent, a vasárnapi zárva tartásról szóló cikkben foglalt állítás alaptalan sajtóhíresztelés - ezzel a kurta mondattal reagált a Kormányzati Tájékoztatási Központ a lapban megjelent értesülésre, amelynek lényege, hogy a kormányoldalon elkezdték a puhatolózást a kiskereskedelmi szektorban a vasárnapi boltzár esetleges eltörléséről. A lap egyébként annyit írt, hogy sem kormányülésen, sem - az azt előkészítő - államtitkári értekezleten nem volt szó a visszakozásról. Csak éppen a Miniszterelnökség puhatolózott néhány kisker láncnál.

A lap szerint a kormányoldalon úgy látják, hogy Erdősi Lászlóné boltzárat megerősítő népszavazási kezdeményezése megbukik a Kúrián. Ekkor pedig jobb, ha visszavonják a boltzáras törvényt, bevállalják a presztízsveszteséget, mintsem hogy a népszavazáson súlyos vereséget szenvedjen a boltzárat erőltető kormányoldal. Az eddig megjelent felmérések szerint egyébként masszív többségben vannak azok, akik lényegében a pokolra kívánják a boltzárat, még a fideszesek többsége is így van ezzel. (A népszavazást itt a hvg.hu-n le is játszottuk az olvasóink segítségével.)

Azt a boltzárat, amelynek egy éves évfordulóját épp március 15-én, az 1848-as szabadságharc évfordulójával együtt "ünnepeltük".

Forrás: HVG