Oda kell figyelni a szakképzett munkaerőre, nem csupán megtalálni kell őket, hanem meg is kell tartani. Ehhez elengedhetetlen, hogy a munkaadók élhető bért fizessenek munkavállalóiknak – írja a kaposvarmost.hu.

A fizetések kérdése mindig is megosztotta a két oldal képviselőit, pedig közös cél az, hogy a jól képzett szakemberek saját városukban, az itt működő cégeknél tudjanak hosszútávon dolgozni. Kaposvár több mint egymilliárd forintból elindítja ebben az évben azt a foglalkoztatási paktumot, melynek egy részét bértámogatásra, másrészt átképzésre fordítanak majd.

- Ahogy Szita Károly polgármester az évértékelő beszédében felhívta a figyelmet, a szakképzett munkaerő hiánya Kaposváron is tetten érhető, ami ellen a vállalkozásoknak is tenniük kell. Ezt tapasztaljuk mi is a szakszervezeti oldalról, és ha a közeljövőben, középtávon nem fizetnek megfelelő béreket a dolgozóknak a cégek, akkor hamarosan nem lesz munkaerő a városban- mondta lapunknak Svajda József, a Magyar Szakszervezeti Szövetség megyei enöke.

A szakszervezeti vezető szerint állandóan változik a munkaerő-piaci helyzet. Van olyan partnercégük, ahol régebben példaértékűen fejlesztették a béreket, most viszont már második éve nem emelnek egy forintot sem. Szerencsére olyan vállalkozás is van Kaposváron, ahol arra büszkék, hogy nincs minimálbérért dolgozó alkalmazottjuk. Égető probléma, hogy a mai felnövekvő, 30-as éveiben járó nemzedék, a felajánlott munkabért osztja, szorozza, s ha a saját megítélése szerint nem tud abból boldogulni, akkor vagy elmegy más megyébe dolgozni, vagy kivándorol az országból.

A Videoton Elektro-Plast Kft. jól képzett gépészeti szakembereket, technikusokat, mérnököket és logisztikai munkatársakat szinte folyamatosan keres a cég, akik fizetése munkakörtől függően több százezer forint is lehet. Gerber András, a cég ügyvezető igazgatója úgy látja, kevés olyan cég van a városban, amely fejlesztő és tervezőmérnököket alkalmaz, nehéz őket ide csábítani és a meglévőket meg kell becsülni.  A Videoton kaposvári gyárában tavaly átlagosan a minimálbér emelésének arányában emelkedtek a bérek, míg a jól képzett szakemberek fizetése további 8-10 százalékkal. A gyár munkatársait mozgó bérrel is igyekeznek ösztönözni, továbbá vannak jutalmak, albérleti és étkezési hozzájárulás.

A kaposvári Szabó Fogaskerékgyártó Kft- nél is állandó a szakember igény. - Úgy látjuk, hogy saját igényeinkhez is nehéz szakembereket találni, illetve a munkaerő piacon az iparban nagyobb a kereslet, mint a kínálat. Mi úgy véljük, hogy megbízható, a magas műszaki elvárásoknak megfelelő munkát csak elégedett alkalmazottakkal lehet előállítani. Filozófiánk, hogy ne csak a munkáltató legyen elégedett a munkavállalóval, hanem ez fordítva is működjön – válaszolta kérdésünkre Szabó Krisztián, a cég gazdasági igazgatója. Hozzátette azt is, hogy a bérfejlesztést a lehetőségeikhez és a piaci versenyhelyzethez mérten alakítják ki, valamint egyéb prémiumokban és juttatásokban részesülnek a dolgozók.

A jól képzett szakembereknek tehát mindig lesz helye Kaposváron. Hogy minél többen legyenek, a város 2016-ban 1,2 milliárd forintból elindítja azt a foglalkoztatási paktumot, melynek egy részét bértámogatásokra, másrészt átképzésekre fordítanak majd.

Forrás: kaposvarmost.hu