Bátrabban kell bért emelniük a munkáltatóknak, ha meg akarják tartani minőségi, képzett munkatársaikat – mondta a Magyar Idők kérdésére Eppel János, a Vállalkozók Országos Szövetségének társelnöke. A VOSZ ehhez a kormányzat együttműködését kéri: enyhíteni kell a bérekre rakódó terheket is.

– A vállalkozói szervezetek általában elzárkóznak a mostanában gyakran szóba kerülő méretesebb béremelési igények elől, mondván, versenyképességük látja a kárát. Eközben pedig egyre nehezebb képzett szakembert találni. Hogy oldható fel ez az ellentmondás?
– A kérdéséből is kitűnik, hogy bonyolult, soktényezős témáról beszélünk. A bérszínvonal, vagy a bér vásárlóértéke ennek csak az egyik vetülete. Ebben a kérdésben lényeges elmozdulás érzékelhető, egyfajta gondolkodásbeli váltás folyik a munkaadóknál. Az a helyzet, amikor a munkavállalói érdekképviseletek a bér emeléséért küzdenek, a munkaadók pedig ezt keményen visszaverik, már többé-kevésbé a múlté. A VOSZ és a többi érdekképviselet álláspontja is változóban van.

– Akkor jöhetnek a bátrabb béremelési igények?
– Ez a kérdés ennél sokkal bonyolultabb, hiszen amikor bérről beszélünk, akkor a bérre, és a bruttó bért terhelő adók és járulékok összességé­re gondolunk, vagyis arra a költségre, amibe ez a munkáltatónak kerül. Nem szabad figyelmen kívül hagyni a képzés költségét sem. Mindezeket figyelembe véve az a véleményem, hogy a jól képzett dolgozókat jobban meg kell fizetni a jövőben, mint ahogy most tesszük. Ezzel lehet itthon tartani őket, és a cégek ezzel tudják megtartani a képzett, esetleg épp általuk kiképzett munkatársaikat. De ez közös erőfeszítést kíván meg a munkaadóktól és a kormányzattól: úgy kell jobban megfizetni a munkavállalókat, hogy közben csökkenjenek a bérekre rakódó közterhek. Ám ezzel az összes bérköltség csak olyan mértékben nőhet, ahogy a teljesítmény és a hatékonyság nő, vagyis fedezet nélkül nem lehet bért emelni.

– Elég lesz ez az ambiciózus, fiatal munkavállalók megtartására?
– Vonzó csomagot kell nekik összeállítani, amelynek része a bér, a kafetéria, a szolgálati gépkocsi, a szakmai képzés. A VOSZ többek közt azért tárgyal a kormányzattal, hogy a gazdaság általános környezete vállalkozásbarát legyen. Ezen a területen értünk el sikereket, sikerült a vállalkozások adóterheinek a csökkentését elérnünk, de a bérekre rakódó terhek csökkentésében is el kell indítanunk egy programot. Ha ez a két törekvés, azaz a munkáltatók béremelési hajlandósága és a kormányzat járulékcsökkentése összetalálkozik, akkor a képzett munkaerőt itthon lehet tartani.

– Időben vagyunk-e ehhez? A hírek szerint az ön szűkebb szakmájában, a járműipari szektorban már lámpással keresik a képzett szakmunkásokat is.
– Nem vitás, hogy hiány van a jó szakmunkásokból és a mérnökökből is. Ráadásul egyik pillanatról a másikra nem lehet képzett emberfőket találni. Itt is közösen lehet majd eredményt elérni: az iskolarendszerből olyan képzettségű fiataloknak kell érkezniük, akiket továbbképezve a vállalkozások a szükséges képességű munkavállalót alkalmazhatják. Jelenleg ez nincs mindig így, vannak fiatalok, akik nem jutnak el arra a szakmai szintre, amire aztán építeni lehetne a továbbiakat. Például hiányos a nyelvtudásuk, az informatikai, valamint internetes kommunikációs ismereteik. Ma már egy értékesítő munkájához hozzátartozik az online munka, hiszen sokszor csak ott érheti el a meglévő, illetve leendő ügyfeleket.

– Eljöhet a nap, amikor interneten veszünk autót, úgy, ahogy laptopot vagy telefont?
– Véleményem szerint ez nem a közeljövő lehetősége, még ha a kiválasztásban, a tájékozódásban, az egyéni igények megfogalmazásában komoly szerepet játszanak is a kereskedők honlapjai. Ám magát a járművet meg kell nézni, bele kell ülni, meg kell tapintani, mert fontosak a személyes élmények és persze célszerű ki is próbálni vásárlás előtt. Ebben továbbra is kiemelt szerepe van a szakszerű, hiteles tanácsadásnak és az eladónak, akinek személyesen módja nyílik az ügyfél döntését befolyásolni. Erre mi is odafigyelünk, és azt tervezzük, hogy ha lehet, a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesülete keretein belül, a többi importőrrel közösen, ha nem, akkor a saját cégünk keretein belül szakmai továbbképzést indítunk az értékesítőknek, a munkafelvevőknek, a szervizben dolgozóknak.

Forrás: Magyar Idők