Fér még be asztal abba a terembe – ezt Mendrey László, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének elnöke mondta a Mokkában a köznevelési kerekasztalra utalva, szerinte ugyanis jóval több szakmai szervezetet kellene meghívni.

Nem lehet kategorikusan kijelenteni, hogy mindenki elégedetten állt fel az asztaltól, de az tény, hogy ezen a tárgyaláson a szemben álló felek végre normálisan tudtak egymással beszélni. Ezt mondta Mendrey László a keddi köznevelési kerekasztalról. Szerinte sem a diákok, sem a pedagógusok szakmai képviselete nem volt teljes, ezért mindenképpen több embert kellene meghívni a következő tárgyalásra, úgy fogalmazott:

Fér még be asztal abba a terembe

A február 13-ra tervezett demonstráción mindenképpen részt vesz a PDSZ, Mendrei azt mondta: nem lát okot arra, hogy miért ne vennének részt. Arról is beszélt, hogy ha a KLIK most tervezett átalakítását sebtapasznak nevezik – a Független Diákparlament szóvivője nevezte így – akkor a sebtapasz már nem elég, sőt, kötszerhegyekkel sem lehetne a megoldani a problémákat. Szerinte az egyetlen megoldás a decentralizálás lenne.

Forrás: tenyek.hu

Társ-szerkesztőségünk:

Sztrájk 2.0Meg­je­lent Ber­ki Er­zsé­bet tu­do­má­nyos i­gé­nyű össze­fog­la­ló mű­ve a mun­ka­harc esz­kö­ze­i­nek ma­gyar­or­szá­gi al­kal­ma­zá­sá­ról.
A Sztrájk 2.0 el­ér­he­tő e‐book for­má­ban.

További információ