A Pedagógusok Szakszervezete miskolci szervezetének titkára reméli, hogy az óvodai dolgozók is csatlakoznak a mai demonstrációhoz.

Csabalik Zsuzsanna szerint lehetetlen előre megjósolni, hogy mennyien fognak részt venni az esti tüntetésen, Miskolcon. Elmondása szerint rengeteg visszajelzést kapnak, ami alapján arra számítanak, hogy sokan lesznek a „fogadóórán". A középiskolai tanár hozzátette: nagyon örülnek annak, hogy országszerte több településen is aktivizálják magukat a pedagógusok, hiszen a Herman Ottó Gimnázium tantestülete által felvetett problémák országos problémák.

Azzal kapcsolatban, hogy van-e a pedagógusokban félelem amiatt, hogy következményei lesznek a kiállásuknak Csabalik Zsuzsanna elmondta: konkrétan tud arról, hogy valamennyi miskolci óvodába leszóltak, hogy komoly következményei lesznek, ha elmennek a ma esti demonstrációra.

Az óvodák egyébként önkormányzati fenntartás alatt állnak, tette hozzá a pedagógus. „Nagyon remélem, hogyha összefog egy-egy óvoda, nem lehet leváltani a teljes személyzetét, és egymást védve ki fognak jönni, és velünk együtt vesznek részt a fogadóórán" – hangsúlyozta Csabalik Zsuzsanna.

Forrás: atv.hu