Miskolcon szerdán lesz tüntetés az oktatási rendszer ellen, egy budaörsi Herman Ottó-iskola is úgy döntött, demonstrációt szervez – tudta meg a HVG.

Egyre csak gyűlnek azok az iskolák, diákok, tanárok, szülők, akik nyíltan is felvállalják, hogy elegük van a kormány oktatási rendszeréből. Az után, hogy pár napja az ország egyik legjobb középiskolájának, a budapesti Eötvös József Gimnázium diákjai nyilatkozatot adtak ki, melléállva az egész tiltakozást kirobbantó miskolci Hermann Ottó Gimnázium tantestületének, most újabb iskola jelzi, nagyon rossz úton van az oktatási rendszerünk.

A Miskolcon szerdán meghirdetett demonstrációval egyidőben a budaörsi hasonló nevű, Hermann Ottó Általános Iskola is felvonulás szervez. A Facebookon terjedő felhívás így szól: „Hermanosok, ha összefognak. A Budaörsi Herman Ottó Általános Iskola pedagógusai szülői támogatással úgy döntöttek, hogy egyetértésüket a nyílt levélben foglaltakkal nem csak aláírásukkal fejezik ki, hanem ugyanezen a napon a miskolci demonstrációval egy időben, tehát február 3-án,17 órától fáklyás felvonulást, csendes demonstrációt szervezünk Budaörsön. A demonstráción való részvételi szándékát eddig kifejezte a Kesjár Csaba Általános Iskola, a Bleyer Jakab Német Nemzetiségi Iskola, a Csicsergő Óvoda és a Zippel-Zappel Német Nemzetiségi Óvoda Tantestülete is."

Forrás: HVG