Úgy fest, orvosként nem izgulja túl, hogy a kórházakban kialakult állapotok a betegek gyógyulását veszélyeztetik. 

Finoman szólva is kelletlenül felelgetett az egészségügyért korábban felelős emberi erőforrás miniszter az RTL munkatársának kérdésére.

Kásler Miklós mások mellett Szili Katalinnal adott elő Tusványoson. Éppen ide tartott, amikor a riporter megállította a volt tárcavezetőt. A csatorna azzal kapcsolatban kérdezte a volt tárcavezetőt. hogy mit gondol arról, miszerint a kórházakban sorra állnak le a klímák és emiatt műtétek maradnak el. 

Kásler Miklós először azzal próbálta elütni a válaszadást, hogy két éve már nem ő felel az egészségügyért. A problémáról természetesen van véleménye, „de megvan az egészségügy működésének feltételrendszeréről az összes dokumentum”, szíveskedjen utánanézni - címezte szavait a riporternek, majd elindult a pódium felé. Egy alkalommal azonban még visszafordult, s a következőképp fogalmazott: 

„Kérem szépen, harminc évvel ezelőtt én ötvenfokos műtőkben végeztem 10-12 órás műtéteket. Lehetséges volt, mert életmentő volt. Most ugyanez a helyzet”

- zárta mondandóját, majd végképp faképnél hagyta az újságírót. 

 

Nemrég a Népszava írta meg először, hogy a hőség miatt több budapesti kórházban is leálltak az operációk, a Bethesda Gyermekkórháznak pedig gyűjtést kellett indítania a klímaberendezése felújítására.

 

Forrás: Népszava