Sokáig büszkélkedett a Magyar Telekom azzal, hogy a tesztprogramban részt vevők szeretik a négynapos munkahetet, most azonban úgy döntöttek, mégsem vezetik be, mert nem találták elég hatékonynak.

Lezárja a Magyar Telekom a négynapos munkahét tesztprogramját – jelentette be a cég. Mint írták, a 2022 nyara óta működő tesztprogramban arra jutottak, hogy „a négynapos modell nem alkalmazható egységesen minden munkatársra”, és „többségük munkája jellege vagy élethelyzete miatt nem tudott ebben a modellben kellő hatékonysággal dolgozni”. Azt is hozzáteszi a cég közleménye, hogy „a vegyes munkarenddel működő csapatok összehangolása hosszú távon szintén kihívásokat jelentett”. Így aztán február 29-én vége lesz a projektnek.

Pedig korábban azzal büszkélkedett a Telekom, hogy népszerű az ötlet a tesztelők között. Hónapokkal az után, hogy elindították a projektet, arról írtak, hogy a három egybefüggő szabadnap kiegyensúlyozottabbá teszi a dolgozóikat, és utána nagyobb hatékonysággal tudnak teljesíteni a munkahelyükön. Néhány további hónappal később pedig azt is közölték, hogy a programban részt vevők „92 százaléka érezte úgy, hogy a munkája mellett elegendő ideje jut a magánéletre, és a pilot időszak végén 90 százalék válaszolta azt, hogy szívesen folytatná a 4 napos munkahétben való munkát”.

Forrás: HVG