A kormány a „társadalmi egyeztetés” leple alatt akarja ismét a szakszervezetek, így a dolgozók jogait csorbítani azzal, hogy a szakszervezeti tagdíjat a munkáltató ne vonhassa le a tagdíjat fizető dolgozó béréből. Ezzel a lépéssel nem csak a szakszervezetek működését lehetetlenítik el, hanem súlyos következményekkel járhat a kollektív jogok gyakorlása is. Megszűnhetnek kollektív szerződések és a bértárgyalási feltételek is drasztikusan romlanak.

Ezért elutasítjuk a kormány „A munkavállalói érdekképviseleti tagdíjfizetés önkéntességéről szóló 1991. évi XXIX. törvény módosításának” szándékát és követeljük a törvény személyi hatályának fennmaradását!

Írd alá a petíciót, és küldj levelet a kormánynak, fejezzük ki határozott tiltakozásunkat a szakszervezetek megbénítását célzó jogszabály-tervezet ellen! Szakszervezetként, szakszervezeti tagokként, munkavállalóként és felelős, szolidáris állampolgárokként nem engedhetjük meg, hogy még jobban veszélybe sodorják a magyar dolgozókat!

Miért fontos?

A benyújtott jogszabálytervezet most még csak a köznevelés, az egészségügy, a közalkalmazottak, a kormánytisztviselők , a köztisztviselők és a honvédelmi alkalmazottak körét érinti, de a jövőben egyetlen tollvonással akár Magyarország összes szakszervezeti tagjára kiterjeszthető. Ezzel pedig az eddiginél is rosszabb helyzetbe kerülnének a magyar munkavállalók.

A petíció itt írható alá.