A Gyere haza fiatal program keretében eddig 11 külföldre vándorolt fiatal tudott Magyarországon elhelyezkedni, 170 fő állása pedig még függőben van. Összesen több mint kétezren regisztráltak – tudta meg az Origo.

Eddig 11 főt sikerült kiközvetíteni magyarországi munkahelyre a Gyere haza fiatal program keretében, derül ki Tállai András, a Nemzetgazdasági Minisztérium miniszterhelyettesének Szél Bernadett és Ikotity István képviselők kérdésére adott válaszából. Az írásbeli válasz keltezése augusztus 4-e.
 
170 fő sorsa függőben
 
  A miniszterhelyettes szerint ezen felül kiközvetítettek még 170 főt munkaadókhoz, esetükben a munkáltató visszajelzését várják. A programra a mai napig több mint kétezren regisztráltak, konkrét csatlakozási kérelmet 177 fő nyújtott be, olvasható a válaszban.
 
Türelmesnek kell lenni
 
  „Fontos, hogy a kitelepülésről szóló döntést sem napok alatt hozták meg az érintettek, így a visszatéréssel kapcsolatban is érdemes türelmesnek lennünk. Emellett a munkáltatók döntéshozatala is időigényes, ez a folyamat estenként akár több hónapot is igénybe vehet" - írja Tállai András. „Mindezekre figyelemmel a program eredményességének megítélése a későbbiekben lehetséges" - zárja válaszát.
 
Ennyibe került 
 
  A Gyere haza fiatal program keretében kizárólag online PR tevékenység ellátására kötött
szerződést a programot megvalósító Országos Foglalkoztatási Közhasznú Nonprofit Kft .
(továbbiakban : OFA NKft). A tevékenység ellátásáért 2015. december 31. napjáig mindösszesen 1  550 000 forint + áfa összeg kerülhet kifizetésre 2015. június 30-ig ezen összegből 930.000 forint + áfa összeget használt fel az OFA NKft. A program során a megvalósító nem kíván további online PR szolgáltatást igénybe venni, illetve a hirdetési tevékenység ellátására vonatkozó szerződéses összeget sem kívánja megemelni, hiszen ez 2015. december végéig, a szolgáltatás folyamatos biztosításár a vonatkozik, olvasható a dokumentumban.

Forrás: Origo