A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének ügyvivője, Szűcs Tamás 31 év tanítás után beadta a rendkívüli felmondását. Elmondta, hogy morzsányi bizalma sincs azokkal szemben, akik a parlamentben ülnek. Azt mondta, hogy afféle remeteként most hátralép az egész értelmiségi világból.

A PDSZ ügyvivője a Klubrádiónak elmondta: elhatározásában az utolsó csepp a státusztörvény volt, amely diszkriminatív és elvon minden levegőt. A szakszervezetet, amelyre az életét tette fel az oktatásban, kisemmizik – jelentette ki.

Bár tudja, hogy ezt nem szabadna felróni, mert nem mindenki van ugyanabban az élethelyzetben, de mégis, különböző okokból nem volt meg az a támogatottság ebben a harcban, amit az ember elvárt volna. A kormányzat átlépte a Rubicont, mert minden egyes ágazathoz képest rosszabb helyzetbe őket, ezért Szűcs Tamás belülről várt volna nagyobb ellenállást a kollégáktól, és a szülői társadalom egy része nem hajlandó felébredni. Azt mondta, kicsit olyan keserűség van benne, mint a gondos gazdában Arany Jánosnál, aki, mikor látja, hogy elveri a szőlejét a jég, felkap egy dorongot és a maradékot ő maga kezdi csépelni, mondván: „... én uram isten! Csak rajta! hadd lám: mire megyünk ketten!”

Volt sofőr, van buszos jogosítványa, azt mondta, lehet, hogy elvégez egy olyan tanfolyamot, amit most kötelesség megtenni, és egy időre afféle remeteként az egész értelmiségi világból hátralép – nyilatkozta rádiónknak a 31 év után felmondó pedagógus.

 Forrás: Klubrádió