Azonban a nők átlagkeresete több mint 17 százalékkal marad el a férfiakétól a Trenkwalder nőnap alkalmából közzétett elemzése szerint.

Tavaly 70 százalékra emelkedett a foglalkoztatottság a 15–64 év közötti nők körében – derül ki a Trenkwalder munkaerőpiaci szolgáltató szerdai közleményéből. A nőnap alkalmából kiadott elemzés szerint az elmúlt tíz évben – részben a foglalkoztatáspolitikai intézkedéseknek köszönhetően – a 2012-ben mért 55,7 százalékról 2022-re 69,9-re emelkedett az aktív korú nők foglalkoztatási rátája, amely tavaly az év második felében a 70 százalékot is meghaladta.

Ezen adatok azt is jelentik, hogy tavaly 2,156 millió 15–64 év közötti hölgy állt alkalmazásban, ami 261 ezer több, mint a 2021-es érték. A hasonló korú férfiak körében a foglalkoztatottság aránya tavaly 78,8 százalék volt, ráadásul míg 

a férfiak esetén a havi bruttó átlagkereset 565 700 forintot tett ki az elmúlt évben, addig a nők keresete ettől 17,3 százalékkal elmaradva, 467 900 forintot tett ki átlagosan.

Nógrádi József, a HR-es cég kereskedelmi igazgatója elmondta, hogy kismértékben tovább nyílt a nemek közötti bérolló, amely a korábbi években 16 százalék körül alakult. Az elmaradás részben azzal magyarázható, hogy a nők felülreprezentáltak bizonyos alacsonyabban fizetett munkakörökben, mint a gondozás, értékesítés, oktatás. Továbbá a hölgyek körében gyakoribb, hogy gondozói, családi kötelezettségeik miatt időlegesen felhagynak karrierjük építésével. A helyzetet tovább rontja, hogy 

egyes területeken továbbra is fennállhat a negatív diszkrimináció, amikor kimutathatóan alacsonyabb bért fizetnek a nőknek, mint az azonos fizetési kategóriában dolgozó férfiaknak.

Ugyanakkor álláskeresés idején nincs jelentős különbség a gyors elhelyezkedés tekintetében, mind a két nem átlagosan 25-26 nap alatt talál állást. Igaz, ez részben annak is az eredménye, hogy a női jelöltek a korábbinál több pozíciót pályáznak meg: míg 2021-ben az egy női jelöltre jutó pályázatok száma 1,8 volt, ez 2022-ben 3,7-re nőtt.

A nők foglalkoztatásának kedvezett a járványhelyzet hatására átalakuló munkaerőpiac, ami az atipikus foglalkoztatási formák, köztük a home office terjedését hozta magával. Ez is hozzájárult ahhoz, hogy nők újabb csoportjai jelenhettek meg a piacon: a kismamák és az otthoni ápolást végzők közül sokan lettek az otthon dolgozás nyertesei. Nekik is köszönhető, hogy 2020 óta ismét csökkenni kezdett a férfiak és nők foglalkoztatási rátája közötti különbség.

 Forrás: Világgazdaság