Vasárnaptól kettéválik a Honvédkórház: az egyik része „Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház” néven marad a Honvédelmi Minisztériumnál, a másik része a belügyhöz kerül.

Ez komoly bizonytalanságot jelent a dolgozók számára, mondta Bárdos Judit, a Belügyi, Rendvédelmi és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezetének elnöke a Népszavának. Akik eddig honvédségi alkalmazottak voltak, sokan egészségügyi szolgálati jogviszonyba kerülnek, de nem tudni, megtarthatják-e eddig szerzett jogaikat és járandóságaikat. Mindössze annyit tudnak, hogy január 15-ig megkapják új munkaszerződésüket, amit öt napjuk lesz aláírni.

A szakszervezet több mint egy tucat kérdést küldött az Országos Kórházi Főigazgatóságnak karácsony előtt, de nem kapott választ. Többek közt azt kérték, tájékoztassák az embereket a két ünnep között, lesz-e egyáltalán munkájuk, hová kell menniük dolgozni, milyen munkakörbe kerülnek.

Január elsején 12 órától másnap reggel hatig szünetel a betegfelvétel és a sürgősségi ellátás az intézményben, mivel ekkor állítják üzembe az Észak-Pesti Centrumkórház – Honvédkórház informatikai rendszerét.

Az átalakításról szóló törvénymódosítást novemberben fogadták el.

 

Forrás: 444.hu