A Continental közel nyolcezer hazai munkatársa az idei évben is egy emberként fogott össze a rászoruló magyar családokért. A kezdeményezés eredményeként több száz kilogramm adományt gyűjtöttek a MikulásGyár részére, amelyeket december 21-én adtak át a vállalat képviselői.

A MikulásGyár az Oltalom Karitatív Egyesülettel együttműködve juttatja el az összegyűjtött adományokat a rászorulók számára Magyarország teljes területén. A Continental segítőkész hazai munkatársai a budaörsi, budapesti, makói, nyíregyházi, szegedi, veszprémi és váci vállalati gyűjtőpontokra vitték adományaikat, amelyek játékokat, édességeket, tartós élelmiszereket, illetve tisztító- és tisztálkodási szereket tartalmaztak. Az adományokat Dr. Keszte Róbert, Dapsy Zoltán, Sven Tschelzek, Deme Lajos, Tákos- Szabó Estilla, Kövér Dávid és Hornyacsek Zoltán adták át Budapesten a Városháza Parkban felállított Mikulásgyár létesítmény előtt.

„Nagyon büszkék vagyunk rá, hogy munkatársaink az idei évben is fontosnak tartották, hogy közösen kivegyük a részünket a társadalmi felelősségvállalásból. Köszönhetően önzetlen felajánlásaiknak, ezúttal több száz kilogramm adományt adhattunk át a MikulásGyár számára. Vállalati értékeink közül az egyik legfontosabb az egymásért cselekvés, a kölcsönös tisztelet, ami mellett ennek a kezdeményezésnek a segítségével a szélesebb társadalmi körben is kiállhatunk egy fontos ügyért cselekedve” – mondta el Dr. Keszte Róbert.

Az adománygyűjtés célja nem csupán az, hogy közvetlen segítséget nyújtson, hanem az is, hogy felhívja a figyelmet a szegénység felszámolásának fontosságára, amely egyike a Continental globális fenntarthatósági céljainak.

Magyarországon a Continental technológiai vállalat a jövőbeli autóipari trendekhez igazodó mesterséges intelligencia fejlesztő központtal, egy járműdinamikai fejlesztőközponttal és tesztpályával, hat gyárral, illetve egy regionális gumiabroncs kereskedelmi központtal van jelen. Hazánkban a vállalat mintegy 8 ezer munkatársat foglalkoztat. A Continental folyamatosan és nagy mértékben járul hozzá a közlekedés biztonságának javításához és a globális klímavédelemhez. Mindezt teszi fékrendszerek, hajtómű- és futómű-komponensek és infotainment megoldások biztosításával, valamint a járműelektronika, műszaki elasztomer-termékek fejlesztésével, ipari szállítási megoldások gyártásával és gumiabroncsok értékesítésével. Magyarországon a Continental Csoport mindhárom üzleti szektorával jelen van. Az autóipari és a gumiabroncs szektorokhoz tartozó, valamint az ipari megoldásokat szállító ContiTech vállalatok tevékenységet folytatnak Budapesten, Budaörsön, Makón, Nyíregyházán, Szegeden, Vácon és Veszprémben.

Forrás: autopro.hu