Ideiglenes vagyonkezelőt jelöltek ki a vállalathoz, amely egy új piaci befektető bevonásával még megmenekülhet.

Hivatalból elrendelte az ISD Dunaferr Dunai Vasmű Zrt. felszámolását a Fővárosi Törvényszék. Közleménye szerint a bíróság már kedden intézkedett az eljárás megindításáról azt követően, hogy hatályba lépett a kormány vonatkozó rendelete.

A rendelet, amely kedd este jelent meg a Magyar Közlönyben, nem nevesíti a Dunaferrt, de róla szól. A Portfolio azt írta: lehetőséget ad a felszámolási eljárás megindítására a bajba került cégnél, és arra is alkalmas lehet, hogy a társaság egy új piaci befektető bevonásával megmeneküljön.

A lap érdeklődésére korábban a Gazdaságfejlesztési Minisztérium megerősítette, hogy egy, az acéliparban érdekelt cégcsoport, a brit-indiai Liberty Steel érdeklődik vevőként a dunaújvárosi gyár iránt.

A Fővárosi Törvényszék döntött az ideiglenes vagyonfelügyelő kijelöléséről is.

A régóta csődközeli helyzetben lévő Dunaferr vezetése a múlt héten még 12 milliárd forintos kormányzati segítségben reménykedett. A vasmű egyik kohója augusztus, a másik november óta nem működik, s a hét elején a kokszolót is elkezdték leállítani. Ezt később nem lehet újraindítani, ha megtörténik, a gyár hengerműve alapanyag nélkül marad. Hétfőn arról érkezett hír, hogy a dolgozók munkabérének csak egy részét tudta kifizetni a vállalat.

Forrás: HVG