Budapesten és további negyvenöt településen szerveztek élőláncot péntek reggel a diákok, hogy felhívják a figyelmet az oktatás problémáira. Az esemény egyik szervezője azt mondta híradónknak, ő szülőként éli át a közös kiállást, és nagy öröm számára, hogy láthatja, a gyerekei milyen lelkesedéssel készültek a tüntetésre. Az ATV Híradó riportja.

Ismét élőlánccal tiltakoztak péntek reggel a diákok Budapesten és további negyvenöt településen. Az eseményét az Egységes Diákfront - Pala Mozgalom hozta létre. Céljuk, hogy felhívják a figyelmet az oktatás egyre súlyosabb problémáira, illetve hogy kiálljanak tanáraikért és saját jövőjükért.

Az ország történelmében először a diákság a tanáraikkal karöltve kiálltak az egész országban a reggeli órákban. Budapesten és több mint negyvenöt településen álltunk ki tanárainkkal közösen az oktatásért és szeretett országunk jövőjéért. Az az üzenetünk, hogy elegünk van változást szeretnénk és nem fogjuk abbahagyni, ha nem történik változás folytatni fogjuk.

Faludi András az esemény egyik szervezője azt mondta híradónknak, ő szülőként éli át a közös kiállást, és nagy öröm számára, hogy láthatja, a gyerekei milyen lelkesedéssel készültek a tüntetésre. A Pedagógusok Szakszervezetének elnöke pedig arról beszélt híradónknak: a döntéshozók sem hagyhatják figyelmen kívül, hogy mennyi diák és tanár vesz részt a tüntetéseken.

Az oktatással kezdeni kell valamit a szakszervezetek, szakmai szervezetek évek óta mondják a kormánynak, hogy ha nincs megfelelő mennyiségű és minőségű pedagógus, akkor nincs, aki felkészítse a diákokat a jövő évi felvételi időszakra és a továbbiakra, a kormány feladata a minőségi oktatás biztosítása, messze nem teljesíti

– fogalmazott Szabó Zsuzsa a PSZ elnöke.

Nem csak Budapesten szerveztek élőláncot, Debrecenben is rengeteg diák állt ki tanáraik mellett. A híradónk által megkérdezett tanulók azt mondták: nagyon büszkék a tanáraikra, és ameddig kell, támogatni fogják őket.

A tiltakozás a reggeli élőláncokkal nem ért véget, a diákok és a tanárok késő délutántól az ország számos pontján tüntetéseket tartanak.

Forrás: ATV