Emellett azt kérik a diákoktól, hogy „mindenki öltözzön fel jól, lehetőleg rétegesen”, illetve vigyenek magukkal „ülőpárnát, plédet”, hogy „ne fagyjanak oda a székhez” - írja a Népszava.

A zuglói Wesselényi Miklós Műszaki Technikum egyik osztályfőnöke levélben értesítette a tanulókat és azok szüleit, hogy miután legalább 25 százalékkal kell csökkenteni az energiafogyasztást a továbbiakban nem nagyon lehet olyan dolgokat használni az iskolában, ami árammal működik - írja a 444.hu.

 Mindezt pedig majd ellenőrizni is fogják. Ennek jegyében nem lehet majd „feleslegesen” használni a lámpákat, „szigorúan tilos” az iskolában tölteni a mobiltelefonokat, és saját laptopot sem lehet használni.

A múlt héten már a tanárok is kaptak egy levelet, amiben azt írták nekik, hogy a tanáriban korlátozták a hűtőszekrények használatát, de ezen felül korlátozták a nyomtatók és egyéb elektronikai eszközök használatát is. Mármint „a projektorok és számítógépek használatát”, ami azt jelenti, hogy 

„informatikaórán minimális gyakorlati foglalkozást kell tartani a gépek fogyasztása miatt”.

A portál úgy tudja, ha nem jön össze a 25 százalékos energiacsökkentés, akkor „további szankciók” várhatók. A fenntartó ebben az iskolában is 18 fokos hőmérsékletet írt elő, és hogy ezt tartani tudják, szellőztetni csak a két nagyszünetben lehet majd, „a hetes kötelessége, hogy ügyeljen arra, hogy a többi szünetben ne lehessen nyitva ablak”.

Emellett azt kérik a diákoktól, hogy „mindenki öltözzön fel jól, lehetőleg rétegesen”, illetve vigyenek magukkal „ülőpárnát, plédet”, hogy „ne fagyjanak oda a székhez”, mert „a fűtési időszakban az első órán még hideg lehet”, miután nem indul be azonnal a fűtés, „az utolsó órán pedig már hideg”, mert már korábban leállítják a fűtést, „mivel a tanítás befejeztével az iskola épületét el kell hagyni”.

Forrás: Népszava