Október 15-ig megtiltották a fűtést a laktanyákban, hősugárzókat sem használhatnak a tűzoltók.

„Az állami közintézmények 18 fokra fűthetőek. A katasztrófavédelem épületei is állami fenntartásúak, így értelemszerűen rájuk is vonatkozik a jogszabály” – ezt közölte az rtl.hu-val a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság Kommunikációs Szolgálata.

Arról érdeklődött a csatorna, hogy valódi-e az a dokumentum, amely a Zsaruellátó nevű Facebook-oldalra került fel, és amely szerint

a fővárosi tűzoltó-laktanyákban október 15-ig tilos bekapcsolni a fűtést, hősugárzókat sem használhatnak, a klímaberendezések távkapcsolóit pedig elvették tőlük.

Hétfőn késő este jelent meg az a kormányrendelet, amely szerint az állami intézményeknél és állami gazdasági társaságoknál októbertől 18 foknál nem lehet melegebbre fűteni az épületeket. Néhány kivételt beletettek a szabályba: bölcsődékben, gyermekvédelmi intézményekben, bentlakásos szociális intézményekben, vagy épp a kórházakban lehet ennél is melegebb, az uszodákat is felfűthetik jobban. Kivételt jelentenek a Magyar Nemzeti Bank, valamint a jegybank többségi befolyása alatt álló cégek is.

 

Forrás: HVG