A polgári engedetlenséget választó tanároknak azt írják, hogy amennyiben a munkát újra megtagadják az alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre. A szakszervezet azt kéri a tanároktól, ne vegyék át a levelet.

Egyre több, korábban tiltakozó pedagógus osztja meg azt a levelet, amit tankerülettől kapott, és amiben az igazgató "rendkívüli felmentéssel" fenyegette meg őket, ha ismét megtagadják a munkát. Mindeközben a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete arra kéri a tanárokat, hogy, ne írják alá a levelet.

Felhívom figyelmét, hogy amennyiben a munkafelvételt ismételten megtagadja, a közalkalmazotti jogviszonyból eredő lényeges kötelezettségének szándékosan, jelenetős mértékben történő megszegésének minősül, és alapot ad a munkáltatói rendkívüli felmentésre - áll abban a tankerületi levélben, amit sok tiltakozó - vagyis a sztrájkjogok korlátozása után, nem sztrájkoló, hanem polgári engedetlenségi akcióban részt vevő - pedagógus megkapott szeptember 9-én - írja az Eduline.hu.

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) a Facebookon megjelent posztjában arra kéri a tanárokat, ne vegyék át a levelet, ne írják alá.  Kiemelik a pár órán át tartó polgári engedetlenség nem arányos a jogviszony azonnali hatályú megszüntetésére.

Forrás: napi.hu