Miután még több helyen állt volna le az ellátás, a kórházi főigazgatóság mégis engedi a vállalkozókat dolgozni. 

Hiába került Pintér Sándor belügyminiszterhez a magyar egészségügy, továbbra sincs megoldva megnyugtatóan a helyzete. Továbbra sincs megfelelő létszámú orvos, szakdolgozó, több kórházban is egyre-másra szünetel az ellátás bizonyos osztályokon főleg, a nyári időszakban, a szabadságolások alatt. 

Most pedig Kunetz Zsombor egészségügyi szakértő arról számolt be, hogy a helyzetre való tekintettel  az Országos Kórházi Főigazgatóság (OKFŐ)

újabb fél évvel meghosszabbította az állami egészségügyben dolgozó vállalkozó orvosok/szakdolgozók engedélyeit.

Kunetz szerint az OKFŐ azért döntött emellett, mert különben sok helyen bedőlt volna a teljes sürgősségi- vagy aneszteziológia-intenzív ellátás.

Az egészségügyi szakember szerint jól mutatja ez a lépés, hogy előzetes felmérés hiánya, az egészségügy helyzetének nem ismerete ide vezet: "felesleges keménykedés, aztán hátraarc".

Hozzátette, azonban ez az intézkedés nem segít a leállt szülészeteken, vagy az orosházi kórház esetében a baleseti sebészeti fekvőbeteg ellátásban, ami ott végleg megszűnik, míg Esztergomban csak ideiglenesen, de szünetel a szülészet-nőgyógyászat.

Forrás: Magyar Narancs